TPI Услуги - Шандонг QILU индустриски и трговски копродукции, Ltd

Услуги за TPI

Инспекција на трети лица

 

Кои се инспекциите на трети лица?

инспекции на трети лица

Сите на еден или на друг начин го сретнавме терминот инспекции на трети страни. Некои се добро запознаени со тоа, додека други сеуште имаат неколку прашања на ум.
Овој пост нуди подетален преглед на тоа што  инспекции на трети лицаи што компаниите можат да добијат од нив.

А  трета страна инспекција , или TPI, е термин кој се користи за независна непристрасен преглед услуги обезбедени од страна на квалификувани компанија.

Независен

Постојат три вообичаени видови на инспекции таму. Инспекциите на првата партија ги вршат самите производители. Инспекциите на втората страна ги врши купувачот или тимот за квалитет на домашните купувачи.

Инспекциите на трети лица  се вршат од независна компанија, најчесто ангажирана од купувачот, за да се осигура дека сите производи се во согласност со потребниот стандард  и самиот процес на производство ги исполнува меѓународните стандарди во однос на системот за управување со квалитет (ISO 9001), социјална прифатливи практики (СА 8000) и управување со животната средина (ISO14000).

Непристрасен

Една од главните придобивки од инспекции на трети лица, за разлика од оние што ги вршат производителот или купувачот, е што инспекторите што вршат  ТПИ интересите на која било од страните. - додека, се разбира, внимавајќи на клиентот и наведените барања. Со едноставни зборови, врз нивната одлука ќе влијаат само тешки факти и двајцата учесници во производствениот процес ќе можат да добијат јасна слика за тоа каде се наоѓаат во тековниот проект.

Квалификувани

Инспекциите на трети лица  обично се вршат од сертифицирани компании ISO 9001, и AQSIQ лиценциран (кога компанијата за контрола на квалитет ги нуди своите услуги во Кина) со соодветно искуство, обучени и специјализирани тимови на неколку или неколку категории на производи. Изборот на правилен  провајдер за инспекција од трети страни  е важен чекор во обезбедувањето темелна контрола на квалитетот во интерес на крајниот потрошувач.

Дали мојата компанија има корист од инспекции од трети страни?

Повеќето компании сметаат дека инспекциите на трети лица се добро оправдани трошоци. Тие се изведуваат од компании со силна експертиза, кои работат на терен секој ден. Тие даваат неутрално мислење за квалитетот на стоката и овозможуваат внимателно следење на конзистентноста на квалитетот на локацијата, без да мора да бидат таму.
На овој начин, купувачите се целосно свесни дури и на далечина, за процесот на производство и можат да изградат сигурна врска со добавувачот. Покрај тоа, и покрај тоа што имаат цена, TPI завршуваат да ви заштедат пари помагајќи да избегнете скапи грешки или да вработите домашен тим за квалификации.

Случаи кога е најпотребна инспекција од трета страна

  • Работа со нови добавувачи
  • Идентификување на квалитетни проблеми на време
  • Повторувани проблеми со квалитетот на производот (но повеќе би сакале да избегнуваме да дојдеме до овој заклучок и да ја прегледаме стоката за сите пратки, во различни фази од производствениот процес - тоа ќе чини помалку отколку да се решат проблемите со квалитетот со добавувачот на веќе испратена стока )
  • Набавка на премиум артикли: врвна електроника, индустриска опрема итн.

Доколку ве интересираат услуги за инспекција од трети страни, слободно контактирајте со нас, со задоволство би ве оцениле!


WhatsApp Интернет разговор!